Benoeming pastor Kaak

09-07-2024

Kortgeleden kwam het bericht dat pastor Kaak wordt  benoemd als pastoor van de parochie H. Drieëenheid (Bussum en Naarden) en het Samenwerkingsverband Huizen (Huizen, Blaricum en Laren). Afgelopen zondag is dit bericht in alle kerken van ons dekenaat bekend gemaakt. Zijn benoeming gaat in per 1 oktober en hij blijft dus in de buurt van Hilversum!

 

Graag wil ik hem van harte feliciteren met zijn benoeming, mede namens alle collega pastores. Het is een mooie benoeming, waarbij hij veel pastorale en bestuurlijke verantwoordelijkheid zal krijgen. Deze benoeming is onderdeel van een grote serie benoemingen in ons bisdom. Veel priesters zullen in deze zomer van parochie wisselen. Onze bisschop, Mgr. Hendriks,  heeft ook al een opvolger voor pastor Kaak benoemd, namelijk kapelaan Juan Andrés Correa. Hij is nu nog elders werkzaam is in ons bisdom, maar hij zal per 1 oktober in de parochies van dit dekenaat gaan werken. Hem heten we  hierbij welkom.

 

In de maanden juli en augustus zullen allerlei praktische zaken, zoals woonruimte en dergelijke nog worden besproken en geregeld. Wanneer daar nieuws over is, hoort u dat meteen.

 

Uiteraard zullen we in overleg met pastor Kaak bijzondere aandacht schenken aan zijn afscheid, vermoedelijk in de tweede helft van september, in de liturgie. Daarbij krijgt iedereen de gelegenheid om van hem afscheid te nemen. Hoe en waar hoort u uiteraard nog.

 

Pastor Kaak werd 2017 als priester benoemd voor alle parochies in Hilversum en Wijdemeren. Zeven jaar lang heeft hij hier  met grote inzet  gewerkt. De H. Hart / H. Joseph was vooral de parochie waar hij als eerst-aanspreekbare heel veel pastoraal werk heeft verricht. Met veel mensen heeft hij als pastor persoonlijke contacten gehad en met velen een vertrouwensband gekregen. En dat niet alleen in de H. Hart / H. Joseph, maar in alle parochies in deze regio. Want als regiopastor ging hij voor in de liturgie in alle kerken. En overal heeft hij goede en prettige contacten opgebouwd. Pastor Kaak willen we van harte bedanken voor al zijn werk in deze regio. Alle ervaringen met het werk in het Gooi hier zullen hem wellicht helpen bij zijn grote taak in de andere parochies van het Gooi aan de overkant van de snelweg!

 

Namens de collega pastores, de besturen en alle parochianen wensen we pastor Kaak alvast veel succes bij alle veranderingen en voorbereidingen voor zijn nieuwe job!

Hartelijke groet,

pastoor-deken Jules Dresmé

Ander nieuws

Bereikbaarheid secretariaat in vakantietijd

Bedevaart naar Heiligdom in Heiloo

Terugblik Kerstborrel

Nieuwsoverzicht